Menu
A+ A A-
podzemlje pece
raziskovanje
opazovanje

S kolesom v podzemlje

Opis aktivnosti

Pod goro Peco so svinčevo rudo kopali že Rimljani. Rudarji so od leta 1665 pa do konca preteklega stoletja, ko so prenehali rudariti izkopali okrog 800 kilometrov rovov.

Večino rovov so izkopali v trdo kamnino in ker so rudo, ter nakopano kamenje odvažali z vozički izpod gore so za to potrebovali transportne poti.

V prav takšnem rovu je urejena edinstvena, več kot pet kilometrov dolga kolesarska pot.

Stalna temperatura okoli 10*C, popolna tema in rudarski zakon v podzemlju zahtevajo posebno opremo. Uporaba čelade in naglavne svetilke je obvezna oprema, ki si jo boste lahko izposodili in je všteta v ceno avanture. Izposoja kolesa ni všteta v ceno! Izposoja kolesa 10eur.

Izhodiščna točka bo rudarski muzej v Mežici, kjer vas bo čakal naš vodič in potrebna oprema. Od tod vas bomo prepeljali do vhoda v jamo.

Izhod iz jame je v drugi dolini kjer boste po cesti odkolesarili nazaj do Rudarskega muzeja na Glančniku. Tam boste oddali izposojeno opremo in oprali kolesa, ter si ogledali številne muzejske zbirke.

Pozimi in v primeru slabega vremena lahko organiziramo prevoz za kolesarje in kolesa tudi od izhoda iz rudnika.

Čas trajanja aktivnosti: 2uri

Zahtevnost: nezahtevno

Obvezno predznanje: /

Kaj potrebujem: Priporočamo uporabo dolgih hlač, oblačil z dolgimi rokavi, vetrovke in kolesarskih rokavic.

Please log in to write a review.

Powder Highway - Les 2 Alpes - Whistler

NAROČI SE

Inspiracija za bolj aktivno življenje in aktualne ponudbe ravno prav pogosto v tvoj mailbox.
Potrdi se:

Spletno mesto label.si uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Ve informacij o namenu in uporabi spletnhi pikotkov lahko preberete tukaj..

Strinjam se z uporabo.